Progressieve gokkasten

In de wereld van online gokkasten zijn progressieve gokkasten wereldwijd meestal de meest bekende gokkasten. Maar wat maakt progressieve gokkasten zo anders dan andere gokkasten en waarom is de populariteit van progressieve gokkasten zo immens groot?

De uitleg is op zich heel simpel. Progressieve gokkasten worden zo genoemd omdat ze een progressieve jackpot hebben. Een progressieve jackpot houdt in dat de jackpot toeneemt ten tijde dat niemand de jackpot wint. Hij ‘progressed’. De jackpot van de gokkast neemt dus toe met elke inzet die een speler doet. Er gaat namelijk een bepaald percentage van de inzet rechtstreeks naar de jackpot.

Hoe groot worden progressieve jackpots?

Dit hangt af van meerdere oorzaken:

  • Wat is de beginstand – De bekendste online gokkasten beginnen al met een jackpot van enkele tonnen. Dit bevordert de populariteit uiteraard.
  • Hoe lang wordt de jackpot niet gewonnen – Hoe langer een jackpot de tijd heeft om te groeien, hoe groter deze uiteraard kan worden.
  • Hoeveel mensen spelen de gokkast – Hoe meer mensen wereldwijd op dezelfde progressieve gokkast spelen, hoe groter en populairder deze gokkast wordt.

Een klein stukje geschiedenis

Progressieve gokkasten

“De grootste progressieve jackpot is gewonnen op de gokkast Mega Fortune”

De tijd dat een hoofdprijs op een online gokkast van €1 miljoen wereldnieuws is zijn we allang gepasseerd. Uiteraard is het niet zo dat er dagelijks dit soort prijzen worden uitgedeeld, maar opvallend nieuws is het daarentegen ook niet meer. Nee, tegenwoordig moet een jackpot al ruim €5 miljoen zijn om veel aandacht te krijgen. In 2009 was het de Mega Moolah gokkast die hoge ogen gooide met een jackpot-winnaar die er met bijna $9 miljoen vandoor ging. In 2011 was het echter een Noorse student die de progressieve jackpot van de Mega Fortune gokkast wist te winnen voor bijna €12 miljoen euro. (het huidige record)

Hoe win je een progressieve jackpot?

Iedere gokkast is uniek en heeft zijn eigen combinatie die ervoor zorgt dat een speler de progressieve jackpot wint. De ene gokkast werkt met een speciaal symbool dat je achterelkaar op een winlijn moet zien te krijgen en een andere gokkast kent een zogenaamde bonusronde waarin je kans maakt op de gigantische hoofdprijs. Voor de rest is het daadwerkelijk winnen van de gokkast uiteraard een kwestie van puur geluk. Houd er echter wel rekening mee dat je bij de meeste gokkasten wel een bepaalde minimum inzet per winlijn moet inzetten om daadwerkelijk kans te maken op de jackpot. Dit staat echter bij de gokkast vermeldt bij ‘uitbetalingen’.